Nazorginstructies

Permanente make-up

Nadat de permanente make- up is gezet kan de behandelde huid opzwellen, bij sommige is dat minimaal en bij anderen zwelt het wat meer op. Het kan zijn dat de huid rood en geïrriteerd is gedurende het helingsproces.

Het behandelde gebied ziet er donkerder en dikker uit dan het uiteindelijke resultaat. Je kunt verwachten dat de wenkbrauwen 10 tot 40% vervagen binnen 3 tot 30 dagen na de behandeling.

Sommige gebieden zullen meer vervagen wanneer het pigment oxideert ( na 2 tot 3 weken) wordt deze donkerder van kleur. Na de nabehandeling is het lichaam gewend aan het pigment en zal de huid het beter accepteren wat ervoor zorgt dat het minder snel zal vervagen. Onthoud: alle permanente make – up resultaten variëren van persoon tot persoon en persoonlijke hygiene is tijdens de genezingstijd van de permanente make- up absoluut noodzakelijk.

Na de behandeling moet je de gepigmenteerde huid als volgt behandelen.
(geldt alleen voor PMU wenkbrauwen)


Dag van de behandeling – elk uur herhalen

  • Na de behandeling ieder uur deppen met een vochtig wattenschijfje.


Dag na de behandeling

  • In de ochtend na het opstaan nog één maal deppen met een vochtig wattenschijfje.
  • Daarna de wenkbrauwen een week lang droog houden. Dus ook opletten met sporten/zweten en regen.

 
Na één week

  • Eén week na de behandeling kan de huid evt. worden beschermd met sunblock.

 

Belangrijk!

Na de behandeling ontstaan er hele kleine korreltjes op de huid, dit zijn minuscule schilfers. Trek niet aan deze schilfers, maar laat de huid dit zelf afstoten, u voorkomt zo een litteken en meetrekken van pigment wat in de huid zit.

Droog houden!

De permanente make- up moet één week droog worden gehouden van water, milk, lotions, make up en andere cosmetica. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater ( chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater. Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.

Oppassen!

Raak de permanente make – up niet aan met de handen om infecties te voorkomen. Stel de gepigmenteerde huid niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de permanente make- up altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen ( minimaal factor 50). Draag geen pleisters of verband over de permanente make-up.

In geval van nood!

Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pus, kleurverandering van de wond of bij pijn contact op met de huisarts.


Pure Brows & PMU wijst u erop dat bij het niet nakomen van de geadviseerde nazorginstructies u zelf verantwoordelijk bent voor het uiteindelijke resultaat en eventuele aansprakelijkheden komen te vervallen.

Deze website maakt gebruik van cookies om volledig te kunnen functioneren en u een optimale gebruikerservaring te bieden. Door te browsen op deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan zoals omschreven in onze Privacy Statement.

Cookie Permanente make-up Deurne